• Немає категорій

Навіщо людині потрібні біфідобактерії?

З моменту ізоляції зі стільця грудних дітей французьким лікарем Генрі Тісьє непатогенних анаеробних бактерій, виділених згодом в рід Bifidobacterium, пройшло більше 100 років. Однак ці унікальні, найбільш дружні людині мікробні симбіонти не переставали бути об’єктом найпильнішої уваги мікробіологів і медиків.

Корисні бактерії: лактобацили

Лактобацили (рід Lactobacillus) є представником великого сімейства молочнокислих бактерій (лактобактерій). Вони являють собою грампозитивні анаеробні паличкоподібні мікроби, активно ферментують цукри з утворенням, переважно, молочної кислоти. Найважливішою властивістю лактобацил є їх безпека для здоров’я людини, переконливо доведена не тільки медичними дослідженнями, але й багатовіковим використанням лактобацил в приготуванні різних харчових продуктів (зквашеного молока, сиру, квашених овочів, хліба, вина та ін.).

Пробиотики при запоре

Пробіотики при запорі (закрепі) – як боротися з запором

Делікатна тема, що стосується однієї з найважливіших функцій кишечника… До нас часто звертаються люди, які страждають на запор. Це надзвичайно поширене захворювання у всьому світі, здатне серйозно погіршувати якість життя як дорослих пацієнтів, так і дітей. Оскільки однією з причин запору є порушення мікрофлори кишечника, ми вирішили більш детально зупинитися на цій проблемі та доцільності […]

strawberries-1200

Продукти – помічники пробіотиків: полуниця

Під час проведення курсів профілактики та терапії різних захворювань з використанням мультипробіотиків дуже важливо дотримуватися раціону харчування, що підтримує життєдіяльність корисних мікроорганізмів, які надходять з пробіотиком, так і природно мешкають в травному тракті людини. Багатьма дослідженнями доведено важливу роль складу раціону харчування в підтримці здорової мікрофлори травного тракту людини.

allergy

Алергія. Що необхідно знати?

Весна сама «алергічна» пора року. Вітер розносить пилок квітучих рослин, який у багатьох викликає неприємні відчуття. Алергію на цвітіння називають пилковою або полінозом. Це найпоширеніший вид алергії. Крім пилкової часто зустрічаються такі види алергії:
– побутова (на домашній пил);
– харчова – на різні продукти харчування;
– лікарська;
– інсектидная (укуси різних комах);
– епідермальна (вовна, слина тварин, пух-перо птахів).
Цей список можна продовжувати досить довго.
Що ж таке алергія?

diabetes-pxb-1200

Перспективи застосування мультипробіотиків групи «Симбітер®» в комплексному лікуванні хворих на цукровий діабет

Багатьма дослідженнями, проведеними в різних країнах світу, переконливо доведено, що при ряді метаболічних розладів, в тому числі при цукровому діабеті, відбуваються глибокі порушення в складі кишкової мікрофлори, які значно обтяжують перебіг хвороби та погіршують її прогноз. На цьому тлі набирається все більше свідчень на користь доцільності включення в схеми лікування хворих засобів, що сприяють відновленню нормальної мікрофлори.

Доцільність використання бактеріальної закваски як пробіотика

В останні роки стрімко розширюються пропозиції щодо поліпшення здоров’я дітей і дорослих за допомогою пробіотиків, до яких нещодавно почали навіть зараховувати бактеріальні закваски і продукти, приготовлені за їх допомогою в домашніх умовах. Широкий спектр пропозицій створює певні проблеми під час  вибору оптимального пробіотичного засобу. Спростити рішення цього непростого завдання може допомогти усвідомлення того факту, що бактеріальні закваски і приготовані на їх основі кисломолочні продукти не мають ефективної пробіотичної дії, оскільки:

Корисні бактерії: біфідобактерії

Біфідобактерії – група грампозитивних анаеробних бактерій, які не утворюють спор, мають форму прямих, булавоподібних або вигнутих паличок (іноді розгалужених), довжиною 2-5 мкм, широко поширені в кишечнику здорових людей. Біфідобактерії грають велику роль в житті людини, починаючи з першого дня його життя.

teeth

Професор Каріне Непорада: Наше здоров’я залежить від стану мікрофлори порожнини рота

Щодня ми снідаємо, обідаємо й вечеряємо, та навіть не замислюємося, який складний шлях проходить їжа для того, щоб бути корисною нашому організмові. Довідаймося, що ж відбувається після того, як ми починаємо пережовувати шматочок яблука (хліба, моркви), як склад мікрофлори порожнини рота впливає на наше здоров’я і як уберегти себе від стоматологічних захворювань.

Щоб здоровими були не лише діти

Наше життя не можна уявити … без мікробів: всі відносно відкриті поверхні тіла людини, слизові оболонки заселені великою кількістю як корисних (їх приблизно 99%), так і патогенних – хвороботворних (лише 1%) мікроорганізмів. Слід додати також, що весь цей світ мікроорганізмів перебуває у постійній взаємодії між собою, вправно виконуючи роль надійного вартового здоров’я людини: корисні мікроби захищають від інфекцій, стимулюють роботу імунної системи, синтезують ферменти та біологічно активні речовини. Порушується мирне співіснування людини та мікробів лише під впливом шкідливих чинників, як от погана екологія, неякісні продукти харчування, прийом антибіотиків. Тоді і виникають так звані дисбіози або порушення якісного та кількісного складу мікрофлори.

Приготування кисломолочного продукту “Симбівіт® ” в домашніх умовах

Докладна інструкція по приготуванню кисломолочного продукту “Симбівіт”.
“Симбівіт” рекомендується вживати: для профілактики або пом’якшення перебігу хронічних захворювань травного тракту і нормалізації мікрофлори кишечника.