• Немає категорій
Продукція полісахаридів - один з найважливіших механізмів дії пробіотиків

Продукція полісахаридів – один з найважливіших механізмів дії пробіотиків

В останні роки величезний інтерес вчених усього світу прикутий до вивчення мікробіома людини (спільнот бактерій, архей, грибів, вірусів і найпростіших, що населяють людське тіло). Зростаюча увага до мікробів в значній мірі обумовлена науково доведеною багатогранною роллю симбіотичних мікроорганізмів людини в підтримці її здоров’я, в зв’язку з чим мікробіом сьогодні розглядається як додатковий орган з великим діапазоном фізіологічних властивостей.

про апендикс та пробіотики

Про апендикс та пробіотики

Апендиксом в медицині називають червоподібний відросток сліпої кишки, який відходить від її нижнього кінця і закритий з іншого. А звичним словом апендицит називається запалення апендикса. Довгий час не знали, навіщо потрібен апендикс. Наприклад, Леонардо да Вінчі вважав, що він захищає кишечник від розриву в разі великого скупчення газів. А родоначальник імунології та пробіотикотерапії Ілля Мечников стверджував, що це рудимент – відмираючий орган, який в процесі еволюції втратив свою первісну функцію.

Пробіотики для профілактики та лікування кандидозу

Пробіотики для профілактики та лікування кандидозу

Сьогодні людство переживає епідемію так званих опортуністичних інфекцій, тобто захворювань, що викликаються умовно-патогенними мікроорганізмами, які в нормальних умовах мирно співіснують з організмом людини, не завдаючи йому ніякої шкоди. Серед таких захворювань одне з провідних місць належить грибковим інфекціям (мікозам), особливо кандидозу, що викликається дріжджоподібними грибами роду Candida.

Лактазна недостатність

Лактазна недостатність

У будь-якому молоці (грудному, коров’ячому, козячому) присутній молочний цукор – лактоза. Це дисахарид, що складається з молекул глюкози і галактози. Глюкоза і галактоза дуже важливі для розвитку головного мозку, сітківки очей і життєдіяльності нормальної мікрофлори кишечника. Для засвоєння лактози необхідно, щоб вона розщеплювалася на моносахари, які всмоктуються стінкою тонкого кишечника і надходять в кров. Цей процес здійснює фермент лактази.

Вплив мікробіома на серце і судини людини

Як мікробіом впливає на здоров’я серця і судин

Згідно з даними ВООЗ, в 2019 році серцево-судинні захворювання забрали 18 млн. людських життів, що становить 31% від усієї кількості смертей. В Україні в структурі смертності населення хвороби серця та судин займають близько 67%. Причому, якщо раніше на кардіологічну патологію, переважно страждали люди старшої вікової групи, то сьогодні ця категорія хворих значно помолодшала.

Ребенку с ожирением помогут пробиотики

Проблема дитячого ожиріння: як вберегти дитину

Сучасному світу загрожує не тільки пандемія коронавірусної інфекції. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в ХХI столітті масштабів неінфекційної пандемії набула ситуація з ожирінням. Сьогодні кожен третій дорослий і кожна шоста дитина в усьому світі мають надмірну вагу.

пробиотики при молочнице у женщин

Пробіотики під час молочниці

Захворювання «кандидоз», яке через характерні білі виділення, які нагадують сир, в побуті часто називають «молочницею», є досить розповсюдженим. Воно викликається умовно-патогенними грибами роду Candida (кандида).

Микробы могут влиять на психику человека

Як мікроби впливають на психіку людини

У людському тілі живуть трильйони мікроорганізмів, сукупність популяцій яких відома під назвою мікробіом. За свідченнями вчених, у людини практично відсутні органи і тканини, позбавлені прямого або непрямого впливу симбіотичних мікроорганізмів.

Академік Широбоков В.П. про мультипробіотики Симбітер

Слідом за Мечниковим

Газета «День» опублікувала інтерв’ю Ю. Віленського з ученим-мікробіологом, академіком НАН і НАМН України, завідувачем кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професором Володимиром Широбоковим. Темою інтерв’ю стала українська інновація — мультипробіотики СИМБІТЕР®, АПІБАКТ®, які випускаються науково-виробничою компанією «О.Д. Пролісок».