Закваска Симбітер®

Закваска для приготування функціонального харчового кисломолочного продукту «Симбівіт» в домашніх умовах.

ДЕ КУПИТИ
delivery_ico

ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН

ДОСТАВКА ПО КИЄВУ ТА ОБЛАСТІ

КУПИТИ
list_ico

ПУНКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ

АДРЕСИ В КИЄВІ ТА ПО УКРАЇНІ 

ОБРАТИ

Закваска "Симбітер" призначена для приготування в домашніх умовах функціонального кисломолочного продукту "Симбівіт", який рекомендується для щоденного здорового харчування, профілактики захворювань травної системи, порушень мікрофлори.

Закваска "Симбітер" являє собою біомасу живих клітин симбіозу пробіотичних мікроорганізмів - біфідобактерій, молочнокислих, пропіоновокислих і оцтовокислих бактерій.

Препарат заквашувальний. Закваска «Симбітер» для приготування функціонального харчового кисломолочного продукту «Симбівіт » в домашніх умовах

Склад: біомаса живих клітин симбіозу біфідобактерій, молочнокислих, пропіоновокислих та оцтовокислих бактерій, КУО/г, не менше: молочнокислих бактерій - 1х108, біфідобактерій – 1х107, пропіоновокислих бактерій – 1х107 та оцтовокислих бактерій – 1х105.

Закваска є в'язкою, однорідною масою, смак і запах – чистий кисломолочний; колір - від кремового до світло-коричневого, рівномірний за всією масою.

Можливий відстій сироватки.

Зберігати за температури (4±2) °С.

Строк придатності – не більше 1 місяця з дати виробництва.

Дата виробництва та номер партії: дивись на упаковці.

ТУ У 15.5-19405739-037:2011

Інструкція для приготування функціонального кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" в домашніх умовах

Приготування кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" в домашніх умовах можна проводити двома способами: шляхом безпосереднього внесення закваски із флакону в молоко, призначене для приготування продукту, або через попередній етап приготування робочої закваски.

1. Приготування кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" шляхом безпосереднього використання закваски із флакону

Продукт готують у безкорковому термосі або йогуртниці. При використанні термосу його попередньо заливають окропом і витримують закритим протягом 1 години. Воду зливають безпосередньо перед заповненням термосу сумішшю для сквашування (сумішшю молока і закваски). При приготуванні продукту в йогуртниці необхідно чітко дотримуватись інструкції з її використання.

Молоко в кількості (1-2) л кип'ятять (10-15) хвилин на повільному вогні під закритою кришкою і залишають у закритому посуді для охолодження до температури (40±1) °С. Перед заквашуванням молока старанно миють і дезінфікують руки і ковпачок флакона з закваскою за допомогою спирту етилового. Акуратно знімають з флакона металевий ковпачок і гумову пробку.

Вміст флакону переливають у посуд з кип'яченим і охолодженим до температури (40±1) °С молоком, старанно перемішують ложкою, попередньо ошпареною окропом. Після цього заквашене молоко переливають у підготовлені термос або йогуртницю, закривають кришкою і залишають на (6-12) годин для сквашування суміші.

2. Приготування кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" шляхом попереднього приготування робочої закваски

Приготування продукту з використанням робочої закваски є більш економним, але і більш трудомістким способом. З використанням даного способу з 1 флакону закваски можна отримати (10-20) л продукту.

Приготування робочої закваски

Робочу закваску готують у безкорковому термосі (попередньо підготовленому як наведено у способі 1) або йогуртниці.

Молоко в кількості 500 мл кип'ятять (10-15) хвилин на повільному вогні під закритою кришкою і залишають у закритому посуді для охолодження до температури (40±1) °С.

Перед заквашуванням молока старанно миють і дезінфікують руки і ковпачок флакона з закваскою за допомогою спирту етилового. Акуратно знімають з флакона металевий ковпачок і гумову пробку. Вміст флакону переливають у посуд з кип'яченим і охолодженим до температури (40±1) °С молоком, старанно перемішують ложкою, попередньо ошпареною окропом. Після цього заквашене молоко переливають у термос або йогуртницю, закривають їх кришкою і залишають на (10-16) годин для сквашування суміші. Готова робоча закваска має сметаноподібну, в'язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.

Закваску із термоса або йогуртниці переливають у заздалегідь підготовлену скляну банку і закривають кришкою. Банку та кришку попередньо ошпарюють окропом.

Робочу закваску зберігають за температури (4±2) °С (у побутовому холодильнику) не більше 6 діб з моменту закінчення приготування і використовують для приготування продукту «Симбівіт». Невикористану закваску можна випити.

При зберіганні закваски можливий відстій сироватки, який не впливає на активність закваски. При використанні закваски її слід перемішувати ложкою, попередньо ошпареною окропом.

Приготування кисломолочного продукту "Симбівіт"

Молоко готують таким же чином, як і при приготуванні робочої закваски. В молоко, охолоджене до температури (40±1) °С, що знаходиться у посуді, вносять робочу закваску з розрахунку (2-4) столові ложки (30-50) мл на 1000 мл молока.

Робочу закваску перед кожним використанням необхідно старанно перемішувати стерильною ложкою. Заквашене молоко ретельно перемішують і переливають у заздалегідь підготовлені термос або йогуртницю, які негайно закривають кришкою і залишають до утворення згустку на (6-12) годин.

Готовий продукт переливають у стерильну банку і зберігають у холодильнику 2-3 доби за температури (4±2)°С. Симбівіт має однорідну в'язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.

При зберіганні продукту можливий відстій сироватки, що не впливає на якість продукту. Перед вживанням продукт слід перемішувати до однорідної консистенції.

Примітки:

Робочу закваску та продукт можна готувати в скляній банці, дотримуючись рекомендацій цієї інструкції щодо температурних режимів (наприклад, загорнувши банку із сумішшю теплою ковдрою).

При порушенні умов приготування продукту "Симбівіт" можуть спостерігатися такі дефекти:

- продукт має занадто кислий смак. У цьому випадку необхідно більш чітко контролювати момент утворення згустку, не допускаючи перекисання продукту;

- продукт має надто тягучу консистенцію. У цьому випадку необхідно підвищити на (2-3) °С температуру сквашування молока;

- несквашування або тривале сквашування молока при приготуванні робочої закваски або продукту. Таке явище спостерігається при порушенні режимів кип'ятіння молока, стерилізації посуду, температури сквашування або ж використанні неякісного молока, забрудненого антибіотиками та іншими сторонніми сполуками;

- недостатнє кип'ятіння молока або недостатня стерилізація посуду можуть стати причиною одержання продукту з рідкою консистенцією, значним виділенням сироватки, неприємним гірким смаком тощо.