Закваска Симбітер®

Закваска для приготування функціонального харчового кисломолочного продукту «Симбівіт» в домашніх умовах.

ДЕ КУПИТИ
delivery_ico

ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН

ДОСТАВКА ПО КИЄВУ ТА ОБЛАСТІ

КУПИТИ
list_ico

ПУНКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ

АДРЕСИ В КИЄВІ ТА ПО УКРАЇНІ 

ОБРАТИ

Закваска – це спеціальний концентрат з живих бактерійних мікроорганізмів, призначений для приготування кисломолочних продуктів. Закваска (бактерійна) активно стимулює бродіння молока за рахунок наявності лактобацил, лактококів, молочнокислих стрептококів і інших бактерій. У побуті цей продукт іноді називають "пробіотики для йогурту", "бактерії для кефіру" і т.д.

Закваска Симбітер має найбільш повний склад живих фізіологічних культур і використовується для приготування функціонального живлення "СИМБІВІТ®". Щоденне вживання молочнокислих продуктів на основі закваски "СИМБІТЕР®" дозволяє підтримувати збалансовану мікрофлору, міцний імунітет і отримувати багато необхідних речовин з їжею.

Купити закваску "СИМБІТЕР®" за найнижчою ціною Ви можете на нашому сайті, оформивши замовлення з доставкою по Києву, Київській області. Або придбати продукцію НВК "О.Д. Пролісок" у офіційних партнерів.

Бактерії для кефіру - просто про складне від "А" до "Я"

Поза медичною сферою можна часто почути словосполучення "біфідобактерії для кефіру", "лактобактерії для йогурту" і інші - усе це синоніми закваски. Кефір і йогурт дійсно найкращі кисломолочні продукти для відновлення мікрофлори кишечника, проте, ці продукти в магазині продаються в пастеризованому і ультрапастеризованном виді. Це дозволяє значно продовжити термін їх зберігання, але в той же час велика частина корисних бактерій при цьому гине.

Домашній йогурт і кефір - ефективні продукти для профілактики і усунення дисбактеріозу. Вони готуються за допомогою коров'ячого молока і закваски.

Приготування кисломолочного продукту на основі заквасок не займе багато часу і сил. А щоденне вживання забезпечить збалансований склад мікрофлори усього організму, стійкий імунітет, нормалізує метаболізм.

закваска симбитер

Як вибрати пробіотики для йогурту?

Варіантів заквасок зараз продається досить багато, на що варто звернути увагу?

  • Мікробіологічний склад – краще, якщо закваска буде багатокомпонентною, тобто містити різні бактерійні штами (лакто, біфідобактерії, пропіоновокислі бактерії, оцтовокислі бактерії і так далі);
  • Наявність/відсутність шкідливих компонентів – закваска призначена для щоденного вживання, тому наявність в препараті консервантів, потенційних алергенів і інших речовин може з часом зашкодити організму;
  • Складність приготування кисломолочного продукту – закваску доведеться готувати в домашніх умовах, тому звертайте увагу на процес приготування кінцевого продукту;
  • Ефективність – грунтується на проведених клінічних дослідженнях і їх результатах (як в Україні, так і в інших країнах);
  • Бренд – українські бренди містять локальні штами бактерій, які адаптовані до організму людей, що мешкають в нашому регіоні. Дуже дорогий бренд не завжди = якість і ефективність;
  • Вартість – важливий параметр, краще вибрати золоту середину за ціною, спираючись на усі вищезгадані чинники.

Симбітер® закваска

Закваска Симбітер® - це біомаса живих клітин (корисних бактерій), за допомогою якої можна приготувати ефективне функціональне живлення для дітей і дорослих.

До складу входять бактерії (КУО/г):

  • Молочнокислі бактерії (лактобацили, лактококки) -1х108;
  • Пропіоновокислі бактерії - 1х107;
  • Біфідобактерії - 1х107;
  • Оцтовокислі бактерії - 1х105.

Коли рекомендується використати закваску "СИМБІТЕР®"?

  • Дітям від 8-ми місяців і дорослим курсами для профілактики розвитку дисбіозу;
  • Людям зі схильністю до запальних захворювань шлунково-кишкового тракту;
  • Людям з вродженим або набутим імунодефіцитом;
  • При аномаліях розвитку ШКТ, періодичними діареями/закрепами;
  • При застосуванні антибіотиків, з метою попередження антибіотикоасоційованої діареї після прийому пробіотичних препаратів;
  • У складі комплексної терапії лікування кандидозу слизової порожнини рота, урогенітальної системи і також після прийому пробіотичних препаратів.

Симбитер закваска чинить комплексну позитивну дію майже на всі системи і органи людського організму, ефект помітний вже через кілька днів після початку курсу.

симбитер закваска

Які зміни Ви відчуєте?

  • Покращиться апетит;
  • Зникне проблема із здуттям живота;
  • Випорожнення стануть регулярними;
  • Значно зменьшиться частота захворювань ГРВІ, кишковими інфекціями, і грибковими інфекціями;
  • Підвищиться працездатність і навіть покращиться настрій.

Ефекти, які чинить кисломолочний продукт на основі закваски "СИМБІТЕР®" досягаються завдяки впливу тих самих фізіологічних бактерій на багато біологічних процесів в нашому організмі:

  • Всмоктування заліза, кальцію, калію, магнію і інших корисних речовин в кишечнику;
  • Метаболізм вітамінів С, В, Е, Д і інших;
  • Синтез травних ферментів, стимуляція перистальтики;
  • Стимуляція утворення імунних клітин;
  • Поліпшення роботи нервової системи і багато що інше.

ВАЖЛИВО: зберігати закваску "СИМБІТЕР®" необхідно строго з дотриманням температурного режиму від 2° до 6 С°. Порушення умов зберігання може провокувати послаблення ефекту від вживання закваски.

Біфідобактерії для йогурту Симбітер® - варіанти приготування

Закваску "СИМБІТЕР®" можна приготувати в домашніх умовах 2-ма способами:

  • Безпосереднім внесенням вмісту флакона в молоко;
  • Приготуванням "робочої" закваски (економічніший, але трудомісткий метод).

Детально про те, як приготувати кисломолочний продукт "СИМБІВІТ®" за допомогою закваски "СИМБІТЕР®" можна дізнатися в офіційній інструкції від виробника.
НВК "О.Д. Пролісок" також пропонує готові функціональні кисломолочні продукти, призначені для щоденного вживання :

  • "СИМБІВІТ®" 1,5%;
  • "СИМБІВІТ® преміум 1,5%";
  • "СИМБІВІТ® преміум дитячий 1,5%";
  • "СИМБІВІТ® Персик 1,5%".

Ця продукція входить в унікальну програму трьохетапного відновлення мікробіома, яка була розроблена вченими нашої компанії.

пробиотики для йогурта

Чому варто купити СИМБІТЕР®?

Вже 29 років НВК ТМ "О.Д. Пролісок" розробляє і робить пробіотичні препарати для дорослих і дітей. Завдяки продукції нашої компанії мільйони людей в Україні і за її межами стали на декілька східців ближче до міцного здоров'я.

Чому закваска Симбітер - продукт №1 в Україні?

  • Мультикомпонентний склад;
  • Виключно фізіологічна флора;
  • Локальні штами бактерій, чисті культури нашого географічного регіону;
  • Гарантія збалансованої мікрофлори усього організму;
  • Не містять зайвих добавок, алергенів, канцерогенів, токсичних компонентів;
  • Просте і зручне використання;
  • Дозволено застосовувати навіть немовлятам;
  • Розумна ціна.

Ефективність закваски "СИМБІТЕР®" доведена НДІ ПАГ НАМН України.

Купити пробіотики для йогурту в аптеці за доступною ціною

Хочете купити бактерії для кефіру в аптеці, закваски для приготування кисломолочних продуктів функціональної дії, пробіотичні бактерії найвищої якості? Оформляйте замовлення прямо на нашому сайті в режимі онлайн, і ми зв'яжемося з Вами всього через декілька хвилин, щоб уточнити всі деталі. НВК "О.Д. Пролісок" здійснює доставку функціонального живлення по Києву і Київській області, а в інших містах України Ви можете придбати нашу продукцію в аптеках і у офіційних представників компанії в різних областях України.

Ми завжди готові максимально детально відповісти на всі питання клієнтів . Нам цікава Ваша думка, залишайте відгуки про пробіотики групи "СИМБІТЕР® "НВК "О.Д. Пролісок" в соціальних мережах.

"СИМБІТЕР®" - висока якість за доступною ціною з 1993 року!

Питання, що часто ставляться про закваску «СИМБІТЕР®»:

✅ Що краще, купити пробіотики для йогурту в аптеці або готовий кисломолочний продукт?

У домашніх умовах досить важко дотримуватися технологічних параметрів (зокрема підтримувати температуру) і стерильність процесу. Складно знайти сировину (молоко) що відповідає вимогам технологічного процесу. А готовий продукт - ця гарантована якість.
Але при суворому дотриманні правил приготування к/м продукту на основі закваски "СИМБІТЕР®", його ефективність наближається до готового продукту функціонального харчування "СИМБІВІТ®". Обидва варіанти значно краще підтримують баланс мікрофлори, ніж пастеризовані кефіри та йогурти з магазину.

✅ Як часто можна вживати закваску "СИМБІТЕР®"?

Кисломолочні продукти на основі закваски "СИМБІТЕР®" і функціональне живлення "СИМБІВІТ®" можна вживати щодня. Вони чинять комплексний позитивний вплив на ШКТ, імунну систему, склад крові і т.д.

✅ Як довго можна зберігати готовий кисломолочний продукт в холодильнику?

Зберігати готовий кисломолочний продукт необхідно згідно офіційної інструкції. Термін зберігання залежить від варіанту приготування.

✅ Чи можна вживати закваску "СИМБІТЕР®" дітям?

Так, Симбітер закваска може бути використана в якості функціонального харчування для дітей з 8-ми місяців - "СИМБІВІТ® преміум дитячий 1,5%".

✅ Чи можу я отримати консультацію по приготуванню кисломолочного продукту на основі закваски "СИМБІТЕР®"?

Консультації з питань функціонального харчування, пробіотиків, ентеросорбентів і іншої продукції НВК "О.Д. Пролісок" можна отримати онлайн на сайті, по телефону 0675490201 або в офісі компанії в Києві.

Препарат заквашувальний. Закваска «Симбітер» для приготування функціонального харчового кисломолочного продукту «Симбівіт » в домашніх умовах

Склад: біомаса живих клітин симбіозу біфідобактерій, молочнокислих, пропіоновокислих та оцтовокислих бактерій, КУО/г, не менше: молочнокислих бактерій - 1х108, біфідобактерій – 1х107, пропіоновокислих бактерій – 1х107 та оцтовокислих бактерій – 1х105.

Закваска є в'язкою, однорідною масою, смак і запах – чистий кисломолочний; колір - від кремового до світло-коричневого, рівномірний за всією масою.

Можливий відстій сироватки.

Зберігати за температури (4±2) °С.

Строк придатності – не більше 1 місяця з дати виробництва.

Дата виробництва та номер партії: дивись на упаковці.

ТУ У 15.5-19405739-037:2011

Інструкція для приготування функціонального кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" в домашніх умовах

Приготування кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" в домашніх умовах можна проводити двома способами: шляхом безпосереднього внесення закваски із флакону в молоко, призначене для приготування продукту, або через попередній етап приготування робочої закваски.

1. Приготування кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" шляхом безпосереднього використання закваски із флакону

Продукт готують у безкорковому термосі або йогуртниці. При використанні термосу його попередньо заливають окропом і витримують закритим протягом 1 години. Воду зливають безпосередньо перед заповненням термосу сумішшю для сквашування (сумішшю молока і закваски). При приготуванні продукту в йогуртниці необхідно чітко дотримуватись інструкції з її використання.

Молоко в кількості (1-2) л кип'ятять (10-15) хвилин на повільному вогні під закритою кришкою і залишають у закритому посуді для охолодження до температури (40±1) °С. Перед заквашуванням молока старанно миють і дезінфікують руки і ковпачок флакона з закваскою за допомогою спирту етилового. Акуратно знімають з флакона металевий ковпачок і гумову пробку.

Вміст флакону переливають у посуд з кип'яченим і охолодженим до температури (40±1) °С молоком, старанно перемішують ложкою, попередньо ошпареною окропом. Після цього заквашене молоко переливають у підготовлені термос або йогуртницю, закривають кришкою і залишають на (6-12) годин для сквашування суміші.

2. Приготування кисломолочного продукту "СИМБІВІТ" шляхом попереднього приготування робочої закваски

Приготування продукту з використанням робочої закваски є більш економним, але і більш трудомістким способом. З використанням даного способу з 1 флакону закваски можна отримати (10-20) л продукту.

Приготування робочої закваски

Робочу закваску готують у безкорковому термосі (попередньо підготовленому як наведено у способі 1) або йогуртниці.

Молоко в кількості 500 мл кип'ятять (10-15) хвилин на повільному вогні під закритою кришкою і залишають у закритому посуді для охолодження до температури (40±1) °С.

Перед заквашуванням молока старанно миють і дезінфікують руки і ковпачок флакона з закваскою за допомогою спирту етилового. Акуратно знімають з флакона металевий ковпачок і гумову пробку. Вміст флакону переливають у посуд з кип'яченим і охолодженим до температури (40±1) °С молоком, старанно перемішують ложкою, попередньо ошпареною окропом. Після цього заквашене молоко переливають у термос або йогуртницю, закривають їх кришкою і залишають на (10-16) годин для сквашування суміші. Готова робоча закваска має сметаноподібну, в'язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.

Закваску із термоса або йогуртниці переливають у заздалегідь підготовлену скляну банку і закривають кришкою. Банку та кришку попередньо ошпарюють окропом.

Робочу закваску зберігають за температури (4±2) °С (у побутовому холодильнику) не більше 6 діб з моменту закінчення приготування і використовують для приготування продукту «Симбівіт». Невикористану закваску можна випити.

При зберіганні закваски можливий відстій сироватки, який не впливає на активність закваски. При використанні закваски її слід перемішувати ложкою, попередньо ошпареною окропом.

Приготування кисломолочного продукту "Симбівіт"

Молоко готують таким же чином, як і при приготуванні робочої закваски. В молоко, охолоджене до температури (40±1) °С, що знаходиться у посуді, вносять робочу закваску з розрахунку (2-4) столові ложки (30-50) мл на 1000 мл молока.

Робочу закваску перед кожним використанням необхідно старанно перемішувати стерильною ложкою. Заквашене молоко ретельно перемішують і переливають у заздалегідь підготовлені термос або йогуртницю, які негайно закривають кришкою і залишають до утворення згустку на (6-12) годин.

Готовий продукт переливають у стерильну банку і зберігають у холодильнику 2-3 доби за температури (4±2)°С. Симбівіт має однорідну в'язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.

При зберіганні продукту можливий відстій сироватки, що не впливає на якість продукту. Перед вживанням продукт слід перемішувати до однорідної консистенції.

Примітки:

Робочу закваску та продукт можна готувати в скляній банці, дотримуючись рекомендацій цієї інструкції щодо температурних режимів (наприклад, загорнувши банку із сумішшю теплою ковдрою).

При порушенні умов приготування продукту "Симбівіт" можуть спостерігатися такі дефекти:

- продукт має занадто кислий смак. У цьому випадку необхідно більш чітко контролювати момент утворення згустку, не допускаючи перекисання продукту;

- продукт має надто тягучу консистенцію. У цьому випадку необхідно підвищити на (2-3) °С температуру сквашування молока;

- несквашування або тривале сквашування молока при приготуванні робочої закваски або продукту. Таке явище спостерігається при порушенні режимів кип'ятіння молока, стерилізації посуду, температури сквашування або ж використанні неякісного молока, забрудненого антибіотиками та іншими сторонніми сполуками;

- недостатнє кип'ятіння молока або недостатня стерилізація посуду можуть стати причиною одержання продукту з рідкою консистенцією, значним виділенням сироватки, неприємним гірким смаком тощо.