Мультипробіотик Симбітер® ацидофільний у флаконах

Пробіотик, містить не менше 1×109 КУО/мл живих клітин симбіозу 14-ти штамів пробіотичних бактерій. Призначений дітям від народження до 3-х років.
Упакований у флаконах.

ДЕ КУПИТИ
delivery_ico

ІНТЕРНЕТ МАГАЗИН

ДОСТАВКА ПО КИЄВУ ТА ОБЛАСТІ

КУПИТИ
list_ico

ПУНКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ

АДРЕСИ В КИЄВІ ТА ПО УКРАЇНІ 

ОБРАТИ

"Симбітер® ацидофільний" призначений новонародженим та дітям до 3-х років.

Мультипробіотик "Симбітер® ацидофільний" являє собою біомасу живих клітин симбіозу пробіотичних бактерій і є універсальним препаратом для профілактики і усунення дисбіозів (дисбактеріозів) різного ступеня тяжкості у дітей з першого дня життя.

Мультипробіотик «Симбітер® ацидофільний» рекомендується для оптимізації процесу формування фізіологічної мікрофлори у новонароджених, в комплексному лікуванні перинатальних інфекцій, зниження ризику інфікування госпітальними штамами патогенних мікроорганізмів при знаходженні в пологовому будинку, при прийомі антибіотиків, для профілактики і усунення дисбіозів у дітей віком до 3-х років.

Профілактичне використання мультипробіотиків "Симбітер® ацидофільний" у новонароджених з такими факторами ризику для формування мікробної екологічної системи, як: народження шляхом кесаревого розтину, пізнє прикладання до грудей, штучне вигодовування, дисбіози у батьків - сприяє ефективному формуванню у дітей здорової фізіологічної мікрофлори і повноцінного імунітету , дозволяє захистити вразливий дитячий організм від впливу шкідливих бактерій, знизити частоту захворюваності.

Інструкція про застосування добавки дієтичної "Мультипробіотик СИМБІТЕР® ацидофільний"

Склад: біомаса живих клітин симбіозу пробіотичних мікроорганізмів, КУО/мл, не менше: лактобацили та лактококи – 1,0х109, біфідобактерії – 1,0х108, пропіоновокислі бактерії – 3,0х107 та оцтовокислих бактерій, КУО/мл, не менше – 1,0х105.

Можливо відокремлення сироватки.

Рекомендації щодо вживання: рекомендовано вживати як дієтичну добавку до раціону харчування з метою загального зміцнення організму, покращення травлення, підтримки на нормальному рівні кишкової мікрофлори та її відновлення при дисбіотичних станах, а також для нормалізації мікрофлори кишківника під час і після прийому антибіотиків.

Спосіб застосування та рекомендована добова доза:
- вживати дітям від народження до 6 місяців по 1 пакетику або флакону 1 раз на добу під час їди;
- дітям віком від 6 місяців до 3-х років − 1 раз на добу під час або після їди.
Курс споживання − 10 діб, в подальшому курс споживання необхідно узгоджувати з лікарем.

Перед застосуванням рекомендована консультація з лікарем.

Перед вживанням пакетик розрізати за позначкою, а з флакона зняти металевий ковпачок та гумову пробку. Вміст пакетика або флакона збовтати та розвести у 15-30 мл (1-2 столові ложки) кип’яченого молока або питної води кімнатної температури, ретельно перемішати та використати відразу після розведення.

Вміст одного пакетика або флакона призначений для одноразового використання.

Особливості застосування: для максимальної ефективності інтервал між прийомом добавки дієтичної та антибіотиків має складати 3 години.

Протипоказання: індивідуальна чутливість до компонентів.

Не є лікарським засобом.

Форма випуску: скляні флакони або пакетики з полімерної плівки, герметично упаковані.

Об′єм: (10±0,5) мл.

Без ГМО.

Умови зберігання: зберігати за температури (4±2) °С в недоступному для дітей місці.

Строк придатності: 2 місяці з дати виробництва.

Дата виробництва та номер партії: дивись на упаковці.

ТУ 46.19405739 України 02.5-93

Перелік штамів мікроорганізмів для виробництва добавки дієтичної "Мультипробіотик СИМБІТЕР® ацидофільний"

Чисті культури мікроорганізмів, штами:
Lactococcus lactis ssp. lactis ВКПМ В-4305, ВКПМ В-5387, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis ВКПМ В-4303, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus ВКПМ В-4304, ВКПМ В-4741, Lactobacillus acidophilus ВКПМ В-5254, ВКПМ В-5863; Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus ВКПМ В-3963, ВКПМ В-5810, Lactobacillus helveticus ІМВ В-7115; Propionibacterium freudеnreichii ssp. schermanii ВКПМ В-4544, Propionibacterium acidipropionici ВКПМ В-5800, Bifidobacterium bifidum ІМВ В-7113, ВКПМ В-5799; Bifidobacterium longum ВКПМ В-4557, ВКПМ В-4635; Acetobacter aceti ВКПМ В-5495.

Приготування функціонального харчового продукту кисломолочного продукту "СИМБІВІТ® " в домашніх умовах

Приготування Симбівіту проводять в два етапи.

1. Приготування робочої закваски

250 мл коров'ячого молока кип'ятять 20-25 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою. Молоко у закритому посуді охолоджують до температури (35-37) °С.
Закваску готують у безкорковому термосі. Термос місткістю (250-500) мл попередньо заливають окропом і витримують закритим протягом (1-2) годин. Воду зливають і закритий термос охолоджують до кімнатної температури.
Перед заквашуванням молока старанно миють і дезінфікують руки і ковпачок флакона (або частину пакетика з позначкою) з мультипробіотиком "Симбітер ацидофільний" за допомогою спирту етилового.
Акуратно знімають з флакона металевий ковпачок і гумову пробку (пакетик розрізають за позначкою).
Вміст флакону (пакетика) переливають у посуд з кип'яченим і охолодженим до температури (35-37) °С молоком, старанно перемішують ложкою, попередньо ошпареною окропом.
Після цього заквашене молоко переливають у термос, закривають його кришкою і залишають на 6-10 годин для сквашування суміші. Готова робоча закваска має сметаноподібну, в’язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.

Закваску із термоса переливають у заздалегідь підготовлену скляну банку і закривають кришкою. Банку та кришку попередньо стерилізують кип'ятінням у воді протягом 15 хвилин.

Робочу закваску зберігають за температури (4±2) °С не більше 6 діб з моменту закінчення приготування і використовують для приготування продукту «Симбівіт».

2. Приготування функціонального харчового продукту "Симбівіт"

Молоко або відновлені, згідно з інструкцією на них, сухі адаптовані молочні суміші, сухе молоко або зціджене жіноче молоко (кількість яких дорівнює 1-3-денній дозі застосування продукту) готують таким же чином, як і при приготуванні робочої закваски.
В молоко, охолоджене до температури (35-37) °С, що знаходиться у посуді, вносять робочу закваску з розрахунку 1-2 столові ложки (15-30 мл) на 500 мл молока.
Робочу закваску перед кожним використанням необхідно старанно перемішувати стерильною ложкою.
Заквашене молоко ретельно перемішують і переливають у заздалегідь підготовлений термос (можна використовувати йогуртницю).
Термос негайно закривають кришкою і залишають до утворення згустку на (6-10) годин.

Готовий продукт переливають у стерильну банку і зберігають у холодильнику 2-3 доби за температури (4±2) °С. Симбівіт має однорідну в’язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак. Дітям до одного року Симбівіт готують щоденно.

Примітка. При порушенні умов приготування продукту "Симбівіт" можуть спостерігатися такі дефекти:

  • робоча закваска або продукт мають занадто кислий смак. У цьому випадку необхідно знизити на (2-3) °С температуру сквашування молока або більш чітко контролювати момент утворення згустку, не допускаючи перекисання продукту.
  • робоча закваска або продукт мають надто тягучу консистенцію через знижену температуру сквашування.
  • несквашування або тривале сквашування молока при приготуванні робочої закваски або продукту. Таке явище спостерігається при порушенні режимів кип'ятіння молока, стерилізації посуду, температури сквашування або ж використанні молока, забрудненого сторонніми домішками.
  • недостатнє кип'ятіння молока або недостатня стерилізація посуду можуть стати причиною одержання продукту з рідкою консистенцією, значним виділенням сироватки, неприємним гірким смаком і т.п.

Спосіб застосування та рекомендовані добові дози:

  • дітям віком від 6 до 9 міс. вживати до 200 мл Симбівіту на добу;
  • дітям від 9 міс. до 3 років - не менше 250-300 мл;
  • дітям від 3 років та дорослим – 400 -500 мл.

Прийом продукту можна розділити на 2-3 прийоми.
Курс споживання − 1- 3 місяці, а за необхідності може бути подовжений за рекомендацією лікаря.
Перед застосуванням рекомендована консультація з лікарем.

Дітям до одного року надається перевага грудного вигодовування.