Ентеросорбент Симбіогель® – новий унікальний препарат для оздоровлення всього організму

symbiogel-1200

Що таке ентеросорбент?

Роль ентеросорбентів (сполук, що зв’язують і виводять з травного тракту небажані речовини) в поліпшенні здоров’я доведена давно. Їх рекомендують використовувати при кишкових інфекціях, харчових отруєннях, захворюваннях печінки і нирок, атеросклерозі, алергії та інших захворюваннях. Відомий геронтолог В.В. Фролькіс, який присвятив все своє життя вивченню фундаментальних проблем старіння та вікової патології, показав можливість використання ентеросорбентів для продовження та поліпшення якості життя.

Сьогодні існує широкий асортимент ентеросорбентів різної природи, однак їх застосування не є універсальним і вимагає обережного ставлення до вибору препарату. Так, тривале застосування окремих ентеросорбентів може призводити до порушення функцій кишечника, зниження в організмі рівня вітамінів, гормонів, деяких мікроелементів, корисних мікроорганізмів за рахунок їх зв’язування сорбентом, і, як наслідок, до серйозних розладів здоров’я.

Глини корисні для здоров’я людини

В останні роки зростаючий інтерес викликають сорбенти на основі глинистих мінералів, особливо смектитів (бентонітів). Їх важливою перевагою є здатність надавати м’який вплив на слизові оболонки, не пов’язувати клітини симбіотичної мікрофлори та фізіологічно цінні сполуки, не порушувати процеси метаболізму, покращувати стан мікробіому і показники імунітету.

Смектитові глини відносяться до так званих «їстівних» мінералів, які пройшли багатовікові клінічні випробування. У медичних цілях глини використовувалися з часів Галена, Авіценни, Гіппократа, Аристотеля, Діоскорида, Плінія, Марко Поло. Стародавні лікарі рекомендували використання глини при порушенні функцій органів дихання і травлення, опорно-рухового апарату, захворюваннях шкіри, ротової порожнини, сечостатевої системи, для нейтралізації отрут, усунення ускладнень в період вагітності та ін.
Багато відомих лікарів минулих століть, зокрема С.П. Боткін, М.І. Соколов, О. М. Покровський, Г.А. Гельман, І.Ф. Горбачов успішно використовували глину при серцево-судинних захворюваннях, патології суглобів, печінки і шлунково-кишкового тракту.

Глини були і, в ряді випадків, залишаються популярною їжею серед жителів багатьох регіонів Землі. Ними харчуються індіанці Венесуели і гирла річки Міссісіпі; деякі народи Індії, у яких їстівна глина називається «глиною моголів»; жителі Нової Зеландії, що використовують глину в якості приправи до м’яса. Народи маорі їли глину вулканічного походження, так звану «вівсянку туземців». На узбережжі Охотського моря їстівні глини називалися «земляною сметаною». Під час голоду в Поволжі в 1920-21 рр. у багатьох місцевостях глина продавалася на ринках в якості їстівного продукту і зіграла не останню роль у виживанні голодуючого населення. В Африці глинисті породи і сьогодні регулярно поїдають сотні тисяч представників аборигенного населення. Особливо багато глини їдять вагітні жінки і маленькі діти. Відзначено, що при виключенні глини з раціону вагітних засвоюваність їжі значно погіршується.

На думку вчених, глинисті мінерали мають сформовану еволюційно здатність надавати на організм людини синергетичний оздоровчий ефект, корпоративно впливаючи на різні його системи. При цьому стимулюються процеси ауторегуляції і підвищується імунологічна стійкість людини до захворювань різної етіології.

Унікальна розробка українських вчених

Велика частина сучасних глинистих сорбентів являє собою сухі подрібнені препарати глин різних родовищ, приготування яких передбачає очистку від сторонніх домішок (піску, каменю, гравію, кальцитів і ін.), подрібнення і температурну обробку. Використовувані технології не дозволяють отримувати препарати, досить очищені від супутніх домішок, серед яких є шкідливі для здоров’я. Потужні сорбційні властивості глин призводять до того, що глинисті родовища часто забруднені важкими металами, радіонуклідами та іншими небезпечними сполуками. Крім того, традиційні технології призводять до руйнування унікальної природної структури глинистого мінералу і втрати нею багатьох корисних властивостей. Одержуваний «мертвий» мінерал, позбавлений найбільш важливих природних якостей, втрачає життєзабезпечуючий сенс, який був закладений в глинах еволюцією.

Українським вченим вдалося розробити технологію отримання «живої» форми смектиту високого очищення. Нова запатентована технологія дозволяє ефективно очистити глинистий мінерал від забруднюючих мінералів, важких металів, радіонуклідів, мікроорганізмів і при цьому не тільки зберегти структуру мінералу, але і наділити її додатковими корисними характеристиками.

Розроблені ентеросорбенти серії «Симбіогель®» мають високі іонообмінні та адсорбційні властивості, містять в своєму складі цінний комплекс мінералів, надають захисну дію на слизові оболонки травного тракту, покращують умови для функціонування симбіотичної мікробіоти. Деякі види «Симбіогелю®» додатково збагачені біологічно активними добавками природного походження, що розширює спектр їх корисних властивостей.

На відміну від сухих препаратів, «Симбіогель®» – це «живий» мінерал, технологія виготовлення якого дозволяє зберегти найбільш важливі природні властивості смектиту. Гелева форма «Симбіогелю®» забезпечує хорошу обволікаючу здатність препарату, дозволяє йому вільно розподілятися по поверхні травного тракту, надаючи захисну функцію. Це визначає безпеку і доцільність його застосування при запальних захворюваннях ротової порожнини і шлунково-кишкового тракту.

«Симбіогель®» ефективно зв’язує і виводить з організму мікробні і харчові токсини, продукти гниття, віруси, важкі метали, надлишкові жири і холестерин, захищає слизову оболонку від агресивної дії жовчі та шлункового соку. В результаті сорбції токсичних продуктів мікробної життєдіяльності, які ушкоджують епітелій травного тракту, продуктів незавершеного метаболізму, а також завдяки обволікаючій і регенераторній дії, сорбент сприяє відновленню слизової оболонки.

Здатність «Симбіогелю®» пов’язувати кишкові гази сприяє полегшенню стану хворих з метеоризмом, в тому числі дітей з “коліками”, а сорбція ентеровірусів визначає доцільність його застосування при ротавірусних гастроентеритах і інших ентеровірусних інфекціях.

Ентеросорбенти «Симбіогель®» підвищують ефективність пробіотиків «Симбітер®»

Регулярне курсове застосування «Симбіогелю®» покращує функції травної системи, сприяє усуненню дефіциту незамінних мінералів, підтримці нормального кислотно-лужного балансу, зменшенню симптомів інтоксикації, підтриманню функцій мікробіоти, оздоровленню ротової порожнини. Особливо ефективним є використання «Симбіогелю®» в комплексі з пробіотиками «Симбітер®», що значно підвищує результативність пробіотичного лікування. Синергізм дії цих двох груп оздоровчих засобів переконливо підтверджено клінічною практикою.

Природний шлях збереження здоров’я сучасної людини

Спосіб життя сучасної людини (незбалансоване харчування, гіпокінезія та гіподинамія, шкідливі звички та часті нервово-емоційні стреси) не сприяють підтримці здоров’я. Це є однією з причин широкого поширення «хвороб цивілізації», хронізації патології в молодому віці, розширення контингенту осіб з порушеною мікробною екологією та синдромом хронічної втоми. Особливу тривогу викликає неухильне погіршення здоров’я дітей раннього віку та молодого покоління. Відсутність належного контролю якості харчових продуктів, води, повітря погіршують становище. З цих позицій звільнення організму від шкідливих сполук, поліпшення обмінних процесів, зміцнення імунної та мікроекологічної систем з використанням багатофункціональних оздоровчих засобів з доведеною ефективністю є досить актуальним. Природне походження цих засобів забезпечує безпеку їх застосування для всіх груп населення.